FR Entertainment

FR Entertainment is het bedrijf, waar de shows van Fred-Ric Schrijvers zijn ondergebracht. Fred-Ric houdt zich op dit moment voornamelijk bezig met goochelen voor kinderen. Maar waar hij optreedt zullen ook de oudere kinderen (tot een leeftijd van 100 jaar) meegenieten, want iedereen is immers kind geweest…

Al vanaf 1982 staat Fred-Ric op het podium. In eerste instantie trad hij samen op met zijn vader Frits. Frits is ooit eens begonnen met poppenkastvoorstellingen. Fred-Ric mocht als klein ventje altijd mee naar de optredens van zijn vader. Op een gegeven moment ging Frits ook een verhaal voor de poppenkast vertellen en kwamen de eerste goocheltrucs erbij. Dat vond Fred-Ric helemaal geweldig en hij wilde ook meedoen. Toen hij 13 jaar oud was mocht hij voor het eerst meedoen in de speciaal voor die gelegenheid gekochte rode trui en zwarte broek. Hij was de trotse assistent van mijnheer Frits. Na één jaar werd de rol van assistent gewijzigd in de rol van clown Frederico. Door deze wijziging in de show werd de poppenkast steeds minder belangrijk in de show en verdween op den duur uit de kindershow. Na een aantal leuke en succesvolle jaren stopte mijnheer Frits met de kinderprogramma’s en werd het clownskostuum door Fred-Ric in de kast gehangen. Fred-Ric ging verder als goochelaar voor kinderen. De rol van mijnheer Frits werd overgenomen door Pépé de broer van Fred-Ric. Pépé werkte al een aantal jaren mee aan de kindershow als geluidstechnicus. Ook nu treden Fred-Ric en Pépé nog op in het bijzondere leuke kinderprogramma de Pretparade.  Solo treedt Fred-Ric ook op als Kindergoochelaar of Ballonnenman. 

Fred-Ric is lid van de Magische Kring Twente en daarmee dus lid van de Nederlandse Magische Unie. De Magische Kring Twente is een goochelclub die regelmatig bij elkaar komt. Tijdens deze bijeenkomsten hoe kan het ook anders wordt er natuurlijk gegoocheld. Zo leren de leden elkaar steeds weer nieuwe trucs, maar ook bestaande trucs worden verbeterd. Ook is Fred-Ric webbeheerder van de NMU, dus als u opmerkingen of vragen heeft kunt u contact met Fred-Ric opnemen.


Met behulp van de oestercompagnie serveer ik ook samen met de oestermannen en oestermeisjes van de oestercompagnie oester op al uw feesten.